Säkra hemmet för katt och hund

Det går lika bra att ha hund och katt i hus som i lägenhet. Egentligen så behöver inte katten och hunden något större ställe så länge de får den aktivitet som behövs. Detta är också väldigt individuellt då vissa djur kanske är okej i stadslivet medan andra blir stressade av det.

Har du en lägenhet och är orolig för storleken så brukar det inte vara något att oroa sig över. Dock så kan djurhemmen vara lite kräsna om du väljer att adoptera. Oftast vill de att du bor i ett hus på landet. Det är dock givetvis inte alla som har möjlighet till detta och djur som bor i stan kan få minst lika bra liv som de på landet.

Avgränsa ditt hem

Bor du i en etta så kan det kännas som att du och dina husdjur ständigt är på varandra. När du lagar mat är det vanligt att hunden eller katten också vill vara i köket. Då kan det vara bra att avspärra platsen med djurgrindar som i sin tur ser till att djuret inte kommer in. Detta är även ett perfekt sätt för att se till så att ditt husdjur inte springer ut när du har öppet dörren. Det fungerar med andra ord lika bra i en lägenhet som i ett hus. Du kan då ha ytterdörren öppen utan att behöva oroa dig för att katten eller hunden skall rymma.

Farliga saker i hemmet

Andra saker som kan vara bra att tänka på när det kommer till att djursäkra ditt hem är eluttag. Vissa djur kanske inte bryr sig om dessa medan andra kanske biter tag i sladdar eller uttagen. Dessa kan då vara bra att skydda och det är även bra att plocka bort prylar och saker som du är rädd om. En viftande svans kan enkelt råka välta ut en vas eller porslinsfigur. Det är även bra att tänka på vad du ställer fram på bordet. Ett sätt är också att avgränsa med djurgrindar ifall det är någon speciell plats i hemmet där du inte vill att djuren skall vara. Choklad är väldigt giftigt för både katter och hundar. En liten bit choklad kan orsaka kramper och skakningar. I värsta fall kan en bit choklad leda till döden. Det finns även andra livsmedel som förekommer i maten som vi äter men som är farliga för våra husdjur.