Välj rätt bland alla kattförsäkringar

En katt må ha nio liv, men trots det så bör din katt ändå ha en bra försäkring. Det finns många kattförsäkringar att välja mellan. Hitta den som passar din katt och ekonomi bäst.

Välj rätt kattförsäkring

Nästan alla försäkringsbolag erbjuder kattförsäkringar. Som kattägare är det dock smart att välja ett försäkringsbolag som verkligen bryr sig om djur, som Lassie. Lassie har bara djurförsäkringar och fokuserar på kattens och hundens hälsa och välmående, inte skador. Du kan minska försäkringspremien genom att förebygga problem och du når dem varje dag mellan klockan 8-22. Även på nyårsafton. Men det absolut bästa är att du har obegränsat med fria videosamtal med veterinären, oavsett vilken av deras kattförsäkringar som du väljer. Gå in på Lassie som har hund- och kattförsäkringar för riktiga djurvänner.

Vad är viktigt när du väljer försäkring?

Först och främst måste du utgå från din egen plånbok. Att inte försäkra din katt eller hund är dyrare i längden: Att gå till veterinären utan försäkring är inte roligt för plånboken. Eftersom du får fria videosamtal med Lassie så får du tillgång till veterinären, utan att det kostar dig mycket. Du bör också tänka på vilken slags ras din katt är. Vissa raser har större problem med olika sjukdomar än andra. Om du är osäker på just din kattras kan du googla. Sedan tar du med det när du ska försäkra katten.

Om du känner att du vill vara helt skyddad mot dyra veterinärräkningar ska du välja deras premie Stor. Då får du hela 150 000 kronor av vårdkostnaderna betalt. Det är mest på hela svenska marknaden.

Förebygg sjukdom

Det bästa är ju att inte behöva utnyttja försäkringen alls eller så lite som möjligt. Genom att förebygga att din katt blir överviktig kommer du att spara pengar och din katt får ett mycket roligare liv. Det är viktigt att katten inte får för mycket mat. Det är roligt, och även rogivande, att mata en hund eller katt. Man känner sig uppskattad, förutom att djuren är så söta. Men din katt behöver lagom mycket mat. Näringsriktig mat som ger den allt som den behöver. Naturligtvis kan den få något extra ibland, men inte så att den lägger på sig onödiga kilon. Det är också viktigt att din katt får röra på sig. Utomhuskatter sköter mycket av sin hälsa på egen hand. Har du en inomhuskatt bör du köpa klätterställning och leksaker. Om möjligt låter du katten komma ut i koppel eller så sätter du upp nät så att den kan vara på balkongen eller altanen. Katter behöver få röra på sig för att må bra. Det håller katten frisk och kattförsäkringen blir billigare.