Så får du katten att sluta klösa på tapeten

Är du kattägare? Då har du med största sannolikhet fått uppleva en och en annan sönderklöst möbel. En katt behöver klösa för att få vässa sina klor. Det är en instinkt som katterna har och ingenting som du kan eller bör träna bort.

Däremot bör du se till att du investerar i rätt typ av produkter för att minska risken för att din katt klöser på väggarna. Har du redan förstörda tapeter i hemmet rekommenderar vi att du även beställer tapet grön eller annan fin tapet från Familjetapeters hemsida och ersätter de gamla – för ett finare och fräschare hem.

1. Köp en klösbräda

Genom att investera i en klösbräda kan du minska risken för att din katt ger sig på dina väggar eller dina möbler. Klösbrädor finns i alla möjliga former, färger och storlekar.

2. Placera klösbrädorna rätt

För att din katt ska få upp intresset för klösbrädorna är det viktigt att du placerar dem rätt. Se till att du ställer dem på platser där din katt ofta vistas och där den ofta slappnar av och vilar.

3. Tyg och bark fungerar lika bra

Har du inte råd eller vill inte investera i en klösbräda kan du ge katten andra klösvänliga föremål. Några alternativ kan vara en bit bark som katten kan riva på eller tyg.