Tillbehör som behövs till katten

När man skaffar en katt kan det vara bra att veta lite mer om vilken utrustning som behövs, vad som kan vara bra att skaffa för att underlätta i vardagen och vad som inte är lika nödvändigt.

Utrustning som behövs

För att katten ska trivas och må bra i sitt nya hem finns det en hel del saker man bör skaffa redan innan katten kommer. Matskål, vattenskål och ett foder katten är van vid är viktigt. Många gånger kan katten få med sig lite foder från uppfödaren så att man antingen kan fortsätta med det eller i lugn och ro kan gå över till en annan fodersort som man tycker bättre om.

En annan sak som är nödvändigt är en kattlåda med tillhörande spade och sand. Även när det gäller sanden kan det var klokt att kontrollera med kattens uppfödare om denne har använt någon speciell sand. Om så är fallet är det klokt att köpa med sig samma sand till kattens nya hem. Då kommer den att känna igen sanden och veta vad den ska göra i lådan.

Dessutom behöver katten också ha en del leksaker samt något att klösa på. En understimulerad katt som inte har något att göra kan snabbt hitta på annat bus som inte är så lämpligt. Då kan både möbler, tapeter och annat utsättas för kattens klor.

Det är också viktigt att katten har någonstans att sova. En korg eller filt kan vara bra att erbjuda katten. Man bör dock inte bli allt för besviken om katten hellre väljer att sova i soffan eller sängen.

Saker som inte är lika nödvändiga

I handeln finns det många olika kattsängar, pallar, kuddar och ställningar. Det är dock inte så att katten väljer att ligga på en säng som ser ut på ett eller annat sätt. Hur en kattställning för klös ser ut spelar inte heller någon roll så länge den är stabil och katten kan använda den att klösa på.

Det finns också flera olika borstar, pälspreparat och annat att köpa till katten. Det är dock viktigt att tänka på att det här i de allra flesta fall inte behövs. En borste kan vara bra att ha om katten fäller men när det gäller schampo och liknande behövs det i regel inte. Om katten är långhårig eller är en utställningskatt kan det finnas skäl att köpa det, men de flesta katter gillar inte att bada.