Utklädnad till barn: Katt eller Hund

Letar du efter den perfekta utklädnaden för ditt barn? Att tillverka en dräkt kan vara ett roligt pyssel att göra tillsammans med barnet. En av de vanligaste utklädnaderna barn vill ha är Hund eller Katt. Det finns gott om färdiga dräkter att köpa. Färdiga Halloween kläder till barn hittar du hos partykungen. Där finns mängder av välsydda dräkter som passar perfekt till Halloween och andra maskerader.

Vill ni istället göra en egen utklädnad hemma så kommer här tips om två populära och enkla dräkter; katt och hund.

Utklädnad Katt

Barn älskar att leka och klä ut sig till katter. Med enkelt smink och kläder som redan finns hemma kommer ditt barn förvandlas till en söt liten lussekatt på nolltid. Kläderna som behövs är tighta och en långärmad t-shirt i antingen svart, vitt eller grått. Viktigt att överdelen och underdelen är i samma färg. Antingen kan man låta dem vara enfärgade eller så kan man använda textilfärg och en tvättsvamp för att göra ett randigt eller fläckigt mönster. Tänk på att textilfärg kan färga av sig i första tvätten så var försiktig när dräkten ska tvättas sen.

Öronen tillverkas av att klippa ut två stora trekanter i till exempel svart papper. Sedan två mindre trekanter i rosa papper. Limma fast de små på de större och limma sedan fast dessa på ett diadem.

Morrhår och nos målas med vanlig kajalpenna. Vill man att nosen ska vara rosa istället så använd en läppenna.

Sist men inte minst svansen. En knästrumpa eller ett par avklippta tights stoppade med bomull och sedan ihopsydda blir en perfekt svans. Sy antingen fast dem direkt på dräktens underdel eller sätt fast den på ett skärp så den enkelt går att ta av.

Nu är dräkten färdig!

Utklädnad Hund

En hundkostym skiljer sig egentligen inte mycket från kattdräkten. Börja på samma sätt som ovan, med enfärgat underställ. Brunt, svart och grått fungerar bäst. Har du en gammal pälsväst eller krage i samma färg så är den perfekt att använda för att få en lurvig hund!

Sminket fixar man enkelt genom att rita en stor svart nos och sedan en vit oval runt munnen och ut på kinderna. Gör några prickar i det vita som symboliserar morrhåren.

Hundens öron tillverkas av två strumpor i samma färg som resten av dräkten. Stoppa dem med lite bomull eller vadd och platta ut så de får rätt form, sätt sedan fast med hårsnoddar på ett långhårig barn, annars ett diadem.

Hundsvansar kan som bekant se olika ut. Har du en gammal pälskrage hemma så kan den formas med lite hårgele och bli perfekt till en yvig svans! Annars kan man göra en tunnare svans på samma sätt som kattens i exemplet ovan.

Hunden är klar och ditt barn redo att ge sig ut att leka och skälla!