Tillbehör som behövs till hunden

När man skaffar en hund behöver man också en hel del utrustning. Det krävs till exempel ett koppel samt ett halsband eller en sele för att man ska kunna ta hem hunden. De finns i flera olika material och modeller. Det allra bästa är ett koppel och ett halsband i läder. Om hunden har lätt för att ta sig ur ett halsband kan en sele i tyg vara ett bättre val tills dess att hunden blivit lite större.

Annat som behövs är en matskål, en vattenskål samt en liggplats till hunden. Det kan antingen vara en filt eller en korg av något slag. Hunden behöver också några leksaker samt ben att tugga på. Det gäller både vuxna hundar och valpar. En valp tuggar extra mycket när tänderna börjar växa och om den då inte har något att tugga på finns det risk att den börjar gnaga på möbler, skor och annat.

Förutom det här behövs också saker som bajspåsar, sjukvårdsutrustning med mera. Just sjukvårdsutrustning och första hjälpen för hunden behöver alltid finnas hemma. Speciellt viktigt är det om man har långt till veterinären. En blödning eller annan skada kan snabbt förvärras.