Att köpa katt

Oavsett om man tittar på annonser i tidningen eller på nätet kan man finna katter till salu. Priserna varierar relativt stort beroende på om man köper en renrasig katt eller en så kallad bondkatt. Oavsett vilken katt man väljer att köpa gäller det dock att tänka efter en hel del.

Vill hela familjen ha katt?

Den första frågan man måste ställa sig är om hela familjen är överens om att skaffa katt. Om man bor ensam har man ingen att rådfråga utan då är det bara sig själv man behöver fråga. I de fall man har partner eller barn måste även de vara överens om att skaffa katt. Om så inte är fallet kan det rent av bli en konflikt i familjen och då kommer varken människor eller djur att trivas.

Finns det tid?

En katt kräver inte sällskap hela tiden men den gillar inte heller att vara ensam större delen av dagarna. Dessutom ska den ha vatten, foder och leksaker tillgängligt. Innekatten måste också ha en kattlåda som ska tömmas minst en gång om dagen. Det kan krävas mer tid än man tror att ha en katt och det gäller att man är villig att sätta av den tiden, annars är det bättre att avstå från att skaffa djur.

Köpa en katt på annons

När man köper en katt på annons gäller det också att man kontrollerar att den som säljer katten är seriös. Om man inte har koll på det här kan man råka bli lurad och får kanske hem en sjuk katt.