Giftiga växter för katten

Om du planerar att beställa fröer från Florea, bör du vara medveten om att din katt kan ta skada av det. Det finns nämligen risk för att katten kan äta upp det som du har planterat då den kan missta det för gräs. Var därför noga med att minska risken för att katten får i sig något giftigt.

Ormbunken – den giftigaste av dem alla?

Ormbunken är en lurig växt. Den växer naturligt ute i naturen i nästan hela världen och är en populär krukväxt. Den ser väldigt oskyldig ut med sina gröna och taggiga blad, men skenet kan bedra. Ormbunken innehåller nämligen ämnen som är cancerframkallande. Dessutom kan den orsaka cyanidförgiftning och plötslig död – något du som kattägare bör vara väl medveten om. Se därför till att inte ha din ormbunke där katten kan komma åt den, varken som fullvuxen växt eller som skott från fröodling.

Utöver ormbunken, finns det många andra giftiga växter för katten som du bör känna till. Om du planerar att plantera fröer från https://flo-rea.com/, bör du därför läsa på innan för att ta reda på om någon sort är giftig. Dessutom bör du välja ut en bra plats för dina grödor att växa på där katten inte kommer åt dem, oavsett om de är giftiga eller ej. Då slipper du få dem förstörda.